Kontakt


Vegetariánská strava v léčbě diabetu

 
 

Hana Kahleová, Terezie Pelikánová, Vladimíra Havlová, Růžena Milatová

Cena vč. DPH 395 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 741
Výrobce MAFDORF
Kategorie Zdravotní literatura a kuchařské knihy
 
 

Optimální složení diet pro nemocné s diabetem z hlediska dlouhodobého ovlivnění hmotnosti a metabolických ukazatelů je stále předmětem diskusí. Jednou z variant, která vybočuje z běžně doporučovaného schématu konvenčních diabetických diet, je vegetariánská strava. Prevalence diabetu 2. typu je 2× nižší u vegetariánů než u běžné populace, vegetariáni se dožívají v průměru o 3 roky delšího věku než běžná populace a mají o 25 % nižší úmrtnost na nemoci srdce a cév i nižší výskyt maligních nádorů. Vegetariánství však bývá často motivováno jinými než zdravotními okolnostmi a nesprávně sestavený vegetariánský jídelníček může mít značně negativní dopad na zdraví diabetika. Předkládaná kniha vychází ze špičkového českého diabetologického pracoviště a jako první v naší literatuře zpracovává toto téma na solidní odborné úrovni, avšak současně prakticky - jako moderně koncipovanou kuchařku. WHO i Americká dietologická asociace (2009) vydaly oficiální prohlášení, že dobře plánovaná vegetariánská strava může být prospěšná v prevenci i léčbě diabetu 2. typu. V současné době je zvažováno, že vegetariánská strava bude zařazena do doporučení České diabetologické společností ČLS JEP jako dietní alternativa pro pacienty s diabetem.

Formát: 210×220 mm
Vazba: V2 (brožovaná), 326 stran
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7345-344-2

Vydalo vydavatelství MAFDORF.

 

 
 

Přihlášení

Nemůžete vyplnit toto pole
 

Nákupní košík

Položky:
Cena:
0
0 Kč
 
 


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.